green wave

01 / 04

Green Wave charter

Green Wave je charter i agencija za najam jedrilica sa sjedištem u Biogradu, u marini Kornati. Nastao je kao produkt dugogodišnjeg iskustva bavljenja obnovljivim izvorima energije koje implementira u charter posao. Filozofija Green Wave - a počiva na eko pristupu, kako prema svojim brodovima, tako i prema samim gostima.

U svojoj floti, Green Wave posjeduje 15 brodica – 5 jedrilica Bavaria Cruiser 47 (2009.) i 10 jedrilica Beneteau Oceanis 38.1 (2018.)

Green Wave će na svoje jedrilice ugrađivati solarne panele (fotonapon) i vjetrenjače za proizvodnju električne energije.

Charter će također promovirati vlastiti projekt Platforme – Eko marine koji je prijavljen na EU projekte i traži sredstva EU fondova, ali je i u potrazi za koncesijom za lokaciju same marine.

WE SAIL SMOOTH & GREEN

Oceanis 38.1

kako je nastao Green Wave charter?

2011

Osnovano je poduzeće Komfor Klima Grupa d.o.o. koja obavlja poslove projektiranja, izvođenja i investiranja infrastrukturnih i građevinskih instalacija s klasičnim i obnovljivim izvorima energije.

2011

Komfor Klima Grupa d.o.o. preusmjeruje svoju dugoročnu strategiju u razvoj i proizvodnju tehnologije grijanja i hlađenja koja štedi energiju i štiti okoliš. Kao rezultat toga, tvrtka je ozbiljno počela investirati u razvoj vlastitog modela dizalice topline za stambenu i industrijsku primjenu. U isto vrijeme tvrtka se intenzivno bavi kogeneracijsko-trigeneracijskim procesima.

2014

Komfor Klima Grupa d.o.o. kupuje 5 jedrilica Bavaria Cruiser 47 (2009.) i kreće s charter poslovanjem.

2015

KKG radi na projektu Platforme – Marine budućnosti, ekološko turističke marine za prihvat brodova u tranzitu s vlastitom proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora energije, vlastitom proizvodnjom pitke vode desanilizacijom kao i vlastitim pročiščivačima otpadnih voda. Tehnologija zadovoljava sve EU norme, u skladu s „Mediteranskom poveljom“ te prijavljuje projekt na EU program Horizon 2020. gdje je jedan od 10 hrvatskih projekata. Projekt je kao takav jedini u Europi, ali i u svijetu.

2018

Kupuje novih 10 jedrilica Beneteau Oceanis 38.1 (2018.).

2019

Otvara svoj vlastiti charter i agenciju pod nazivom Green Wave u Biogradu, u marini Kornati.

01 / 14

Iznajmite jedrilicu

Pošalji upit